smfdizayn
Yeni Üye
- Thread Author
Herkese selamlar öncelikle . Uzun zamandır forum işleri ile uğraşmıyordum ama kısa süre önce bir topluluk oluşturmak aklıma geldi ve bunları bir forumda birleştirmek daha iyi olacağını düşündüm tabi nostaljik kısmı ayrı güzel olur diye düşündüm .
Normalde hep SMF ye kendimi yakın bulmuşumdur ama tekrardan bir göz gezdirince phpBB , SMF yeni güncellemeler yapmış . İkisininde güzel temaları ve eklentileri var / vardır/yoksa da yapılır diye biliyorum . İkisinide incelemedim henüz ama inceleyeceğim . İncelesem de kararsız kalacağımı bildiğim için burada sormak istedim . Bunu yazmadan öncede flarum denen bir forum yazılımı buldum onun tarzıda çok farklı. Kısacası baya arada kaldım . En çok arada kalmama sebep olanda webtiryakinin SMF den xenforo ya geçmesi . Benim ücretli bir yazılım kullanma olanağım yok malesef . Bu yüzden size soruyorum .
Ücretsiz forum yazılımlarından hangisini önerirsiniz ve neden ? .
Önceliklerim hep şudur ama deneyim çok az olduğu için bilemiyorum napamam gerektiğini .
1- her türlü temayı yapabilmek
2-eklenti bulmak veya yazmanın aşırı zor olmaması
3- SEO uyumu iyi olmalı yoksada yapılabilecek durumda olmalı
4- güvenlik
5- responsibility
Hobi olarak uğraştığım için aslında zorlukta farketmez ancak güvenlik ve response açısından iyi olmasını isterim .
Sizin önerileriniz neler olur ?
Normalde hep SMF ye kendimi yakın bulmuşumdur ama tekrardan bir göz gezdirince phpBB , SMF yeni güncellemeler yapmış . İkisininde güzel temaları ve eklentileri var / vardır/yoksa da yapılır diye biliyorum . İkisinide incelemedim henüz ama inceleyeceğim . İncelesem de kararsız kalacağımı bildiğim için burada sormak istedim . Bunu yazmadan öncede flarum denen bir forum yazılımı buldum onun tarzıda çok farklı. Kısacası baya arada kaldım . En çok arada kalmama sebep olanda webtiryakinin SMF den xenforo ya geçmesi . Benim ücretli bir yazılım kullanma olanağım yok malesef . Bu yüzden size soruyorum .
Ücretsiz forum yazılımlarından hangisini önerirsiniz ve neden ? .
Önceliklerim hep şudur ama deneyim çok az olduğu için bilemiyorum napamam gerektiğini .
1- her türlü temayı yapabilmek
2-eklenti bulmak veya yazmanın aşırı zor olmaması
3- SEO uyumu iyi olmalı yoksada yapılabilecek durumda olmalı
4- güvenlik
5- responsibility
Hobi olarak uğraştığım için aslında zorlukta farketmez ancak güvenlik ve response açısından iyi olmasını isterim .
Sizin önerileriniz neler olur ?