Sosyal İçerik Platformu Kurmak?

Merhaba, tekrar hoş geldiniz!

Bilgi sahibi olanlarla ihtiyaç duyanları buluşturmak, farklı bakış açılarına sahip insanları bir araya getirerek birbirlerini daha iyi anlamalarını sağlamak ve herkesin bilgisini paylaşmasını sağlamak istiyoruz.

samet

Kayitli Üye
Katılım
23 Ara 2018
Mesajlar
52
Tepkime puanı
1
Puanları
6
Yaş
1020
Sosyal içerik platformu kurmayı tercih ettiyseniz eğer zor ve uğraş gerektiren işlerden bir tanesini seçmişsiniz demektir. Sosyal içeril platformları her alanda hizmet verdiğinden dolayı içerik sağlaması ve ziyaretçi çekmesi oldukça zordur. Onedio gibi örnekleri bulunan bu web site fikirleri üzerinden para kazanması oldukça zordur.

Tema Seçimi
Açacağınız sosyal içerik platformu için bir tema seçmeniz gerekiyor. İlk etapta WordPress alt yapısı ile başlayarak magazin/blog teması kurabilirsiniz. Bunun için Google’dan “wordpress blog temaları” yazarak arattırdığınızda karşınıza yerli ve yabancı birçok alternatif site çıkacaktır.

Sitenin ilerleyen dönemlerinde mutlaka php alt yapısı ile hazırlanmış bir script kullanmanız gerekecektir. Çünkü belirli bir üye kaydının ve ziyaretçi kitlesinin oluşmasından sonra WordPress alt yapısı artık bunu kaldırmayacaktır. Bundan dolayı php ile özel hazırlanmış bir script ile yolunuza devam edebilirsiniz.

Web Sitenize İçerik Girişi
Geldik en önemli olan konulardan bir tanesine. Web site fikirleri oldukça fazla fakat siz bunlardan hemen hemen en zor olanını yani sosyal içerik platformunu kurdunuz. Bu platformda, iş fikirlerinden magazin haberlerine, dünyanın enleri listesinden gezilebilecek yerlere varana kadar her alanda içerik girişi yapmanız gerekiyor. İçerik girişinizi yalnızca özgün ve tamamen SEO uyumlu yazılması gerekiyor. İçerikleri eğer kendiniz yazamayacak veya içerik üretemeyecek iseniz burada yapmanız gereken sağlam bir yazar bulmanızdır. Yazar, ortalama olarak 100 kelime başında 3₺ alacaktır.

SEO Çalışmaları
İlk etapta SEO çalışmaları için acele etmeyin. İlk 2 – 3 ay aralıksız içerik girerek, her girdiğiniz içeriğin Google’da sıralamaya girmesini sağlayın. Bu sürede zaten belirli bir ziyaretçi kitleniz olacaktır. Aradan 2 – 3 ay gibi bir süre geçtikten sonra iç ve dış SEO çalışmalarına bir SEO uzmanı önderliğinde başlayabilirsiniz. Aradan 7 – 8 ay gibi bir süre geçtikten sonra site tamamen oturmuş olacaktır.
 
Geri
Üst Alt