Sitenizi Googleye Tanıtın

Merhaba, tekrar hoş geldiniz!

Bilgi sahibi olanlarla ihtiyaç duyanları buluşturmak, farklı bakış açılarına sahip insanları bir araya getirerek birbirlerini daha iyi anlamalarını sağlamak ve herkesin bilgisini paylaşmasını sağlamak istiyoruz.

azat

Kayitli Üye
Katılım
18 Ara 2018
Mesajlar
22
Tepkime puanı
1
Puanları
3
Yaş
1020
Web sitesi
webtiryaki.com
Merhabalar,

Bu makalede siz webmasterlerin web sitelerini googleye nasıl tanıtacağını, googlenin sitenizden nasıl haberdar olacağını anlatacağım.

Öncelikle sitenizi googleye tanıtmanın önemi nedir ondan bahsedeyim;
Google arama motorunun örümcekleri yani botlarının programlanmasında yeni açılmış siteleri otomatik olarak tespit edip içeriğini gezme ve veri toplama gibi bir özelliği yoktur. Peki nasıl haberdar oluyorlar? Sitenize ziyaretler başladıktan sonra google botları o zaman farkeder ya da linkleriniz başka bir google tarafından indexlenen sitelerde bulunduğunda farkedip gelir. Bunun gerçekleşmesi uzun zamanlar alabilmektedir. Bunu hızlandırmak için bazı işlemler yapılmaktadır. Bunlardan birisi sitenizi googleye tanıtmaktan geçer. Googleye web sitenizi tanıtmak demek, artık böyle bir sitenin var olduğunu ve botların sitenizi gelip ziyaret edebileceğinin komutunu vermektir. Sitenizi google dizinine eklemek için http://www.google.com.tr/intl/tr/add_url.html linkine tıklayarak web siteninizi ekleyebilirsiniz. Daha sonralarında sitenizin google dizinine eklenip eklenmediğini anlamak için google arama kutusuna site:webtiryaki.com gibi adresinizi yazarak kontrol edebilirsiniz ve indexlenmiş linklerinizi görebilirsiniz. Bunun yanı sıra info:webtiryaki.com gibi de kontrol etme şansınız bulunmaktadır. info aramasıyla sitenizin google tarafından tanınıp tanınmadığını anlayabilirsiniz.
 
Ekleme yapalım.. site url  yapsında index.php yani şu şekilde /index.php?action=sitemap;xml bir uzantı varsa url' yapılandırması yapmamış olsanız bile sitemap'da olduğu gibi adresi girin... bazıları direk sitemap.php yazıp onaylamaya çalışıyor...

daha sonradan url yapınız değiştiğinde tekrardan tanıtırsanız daha doğrusu sitemap.php gönderirseniz çalışması stabil olarak devam edecektir... az önce deneyimlediğim için ekleme yapmak istedim ...

teşekkürler konu için..
 

Geri
Üst Alt