Neler yeni
  • Sitemiz Bir Webmaster forumu ve tartışma platformu dur webmaster forumu dışındaki konular yasaktır direkt silinecektir.
  • Our site is a Webmaster forum and discussion platform. Topics outside the webmaster forum are prohibited and will be deleted immediately.

Sitem indekslenmiyor ne yapmalıyım?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cakal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cakal

Yönetici
Katılım
5 Ara 2018
Mesajlar
537
Tepkime puanı
175
Puanları
43
Konum
izmir
Siteniz Google'da index almıyorsa merak etmeyin çözümü için önce aşağıda sıralanmış maddeleri dikkatli bir şekilde kontrol edin. Eğer bu maddeler sonucunda sitenizin neden index almadığını bulamadıysanız korkmayın foruma Yeni Konu açarak sorunuzu daha detaylı bir şekilde açıklayarak yazın.

1. Öncelikle sitenizin farklı konumlardan da açılıp açılmadığını mutlaka kontrol edin. Özellikle sitenizin DNS'lerini yakın zamanda güncellenmişse Googlebot sitenize erişimde sorun yaşayabileceğinden dolayı sitenizi taramamış olabilir. (VPN, ve Proxy siteleri ile kontrol edebilirsiniz.)

DNS ve Hata Raporları

2. Robots.txt dosyanız varsa yanlış yapılandırmadan dolayı Googlebot'un sitenizi taramasını kısmen engellemiş olabilirsiniz. Bu yüzden robots.txt dosyanızda "Disallow / " ve "Disallow * " satırlarının olmadığından lütfen emin olun. Robots.txt dosyasında kullanılan Disallow komutu her zaman Googlebot'a bu URL'yi otomatik olarak taramama komutu verir. Bu yüzden bu komutu kullanırken dikkatli olmanızda kesinlikle fayda olacaktır.

Robots.txt ile ilgili detaylı bilgiyi aşağıdaki bağlantılarda bulabilirsiniz.
Robots.txt dosyası oluşturma
Robots.txt dosyaları hakkında bilgi edinme
Robots meta etiketi ve X-Robots-Tag HTTP üst bilgisi spesifikasyonları

3. Noindex tag kontrolü, çok basit bir şekilde tespit edebilirsiniz. Sitenizin kaynak kodlarını görüntüleyerek "robots" veya "noindex" araması yaparak bu meta tagın noindex olup olmadığını kontrol ederek kolaylıkla tespit edebilirsiniz. Eğer meta tag noindex olarak belirtilmişse, bu da robots.txt gibi bulunduğu sayfanın taranmasını engeller. Bu tag genelde sitenin üst kısmında header.php veya <head> </head> tagları arasında bulunur.

Meta etiketlerle arama dizinine eklemeyi engelleme

4. Manuel işlemler, bazı manuel işlemlerin sonucunda site tamamen dizinden kaldırıldığından sitenizin Google dizininde görünmediği için indekslenmediğini düşünebilirsiniz. Search Console'dan manuel işlemleri kontrol edin, eğer sitenize uygulanan bir manuel işlem varsa muhtemelen bu sebepten dolayı siteniz dizinde bulunmuyor olabilir. Bundan emin olmak için öncelikle sitenize uygulanan manuel işlemin iptal edilmesi için gerekli değişiklikleri yapıp yeniden değerlendirme talebinde bulunun. Manuel işlemler ile ilgili detaylı bilgiyi "Manuel İşlemler raporu" başlıklı konuda bulabilirsiniz. Son olarak manuel işlem iptal edildikten bir süre sonra siteniz dizine hemen eklenmeyebilir, bu yüzden bir kaç gün bekledikten sonra tekrar gerekli kontrolleri yapın.

Manuel İşlemler raporu

5. URL Kaldırma Aracı, bu araç aslında çok önemli bir durum olmadıkça kullanılmaması gereken bir araç, burada yapacağınız ufak bir hata sitenizin tamamen dizinden kaldırılmasına neden olabilir. Bu yüzden bir çok webmaster gereksiz yere kullanım sonrasında sitelerini dizinden tamamen kaldırabiliyor. Bu yüzden URL Kaldırma kısmında kaldırdığınız herhangi bir URL var mı kontrol edin. Eğer kaldırılan URL root'u yani örnek olarak; webtiryaki.com veya www.webtiryaki.com gibiyse URL Kaldır'dan silerek tekrar dizine eklenmesi için istekte bulunarak bu sorunu çözebilirsiniz. Bu şekilde birden fazla kaldırma talebinde bulunduysanız bunların tamamını tek tek iptal etmeniz gerekmektedir.

URL Kaldırma Aracı

6. Google Gibi Getir (GGG), sitenizde erişim sorunu olup olmadığını, Googlebot'un sitenize ulaşmada sorun yaşayıp yaşamadığını, Googlebot gözünde sitenizin nasıl açıldığını görüntüleyebileceğiniz bir simülasyon diyebiliriz bu araca. Google Gibi Getir aracını kullanarak Googlebot'un sitenize sorunsuz erişip erişmediğini kontrol edin. Eğer Googlebot sitenize erişemiyorsa arac zaten size bilgi verecektir, buna göre gerekli düzenlemeleri yaparak tekrar test edebilirsiniz.

Web siteleri için Google Gibi Getir'i kullanma

Yukarıdaki adımları kontrol ettikten sonra sitenizde indekslenmeyi engelleyecek herhangi bir etken bulunmuyorsa, yeni konu açarak site adresinizle birlikte sorunuzu detaylı olarak yazarsanız yardımcı olmak isterseniz..
 
Bu konuyu görünce yeni konu açmak istemedim, konu altından devam edeyim dedim. Şubat ayında kurmuş olduğum forum sitesini kasım ayında kurduğum başka bir forumun yedeklerini kullanarak açım. Google forumu indexlerken konu başlıklarını değil bölüm başlıklarını indexliyor. Aşağıdaki resimdede görüldüğü gibi konu başlığını aradığımda konun bulunduğu bölüm çıkıyor karşıma. Bölümlerin indexleniyor olması google ın forumu indexlediğini gösteriyor aslında ama nedense konulardan önce bölümleri indexliyor. Google ın aksine yandex ise foruma deli gibi uğruyor ve neredeyse konular anlık indexleniyor. Google acaba eski forumla aynı içerğe sahip olduğu için konuları görmezden mi geliyor. Birde konu arama motorundan baktığımda konu başlıklarının altında konunun içeriğini değil konuyu kimin başlattığını vs. gösteriyordu, bunu engellemek için eski bir mod olan seohhyi kullandım faydası olabilir mi şimdilik bilmiyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 1

Ekli dosyayı görüntüle 2
 

Ekli dosyalar

  • 2.webp
    2.webp
    74.7 KB · Görüntüleme: 1
  • 1.webp
    1.webp
    66.7 KB · Görüntüleme: 1
If your website is not indexed by search engines, there are several steps you can take to address this issue:
  1. Submit your website to search engines
  2. Check for indexing issues
  3. Review your robots.txt file
  4. Check for crawl errors
  5. Optimize your website's content
  6. Build backlinks
  7. Create high-quality content
  8. Be patient
By following these steps and regularly monitoring your website's performance, you can increase the likelihood of your site being indexed by search engines and improve its visibility in search results.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Gönderinin URL'sini arama konsoluna gönderin, dizine eklenmez ise belirli bir konu için yayınınızın anahtar kelimelerinde değişiklik yapmalısınız çünkü anahtar kelimelerin seçilen konuyla alakalı olması arama sonucu sayfalarında sıralama için orada olmalıdır

WordPress tabanlıysa, yazıda doğru anahtar kelimeleri seçmek ve bunların sayısını en üst düzeye çıkarmak gibi değişiklikler yapın.

Html temelleri kullanılıyorsa, meta anahtar kelime etiketleri kullanılır ve yayınınızla ilgili n sayıda anahtar kelime kullanılır.

Anahtar kelimeler için anahtar kelime araştırma aracını kullanın

Ardından URL'yi arama konsoluna tekrar gönderin

Kesinlikle 1 veya 2 hafta gibi bir zaman alacak, daha sonra üst sıralarda yer alacak ve ilk Google arama sonuçlarında görünecektir.
 
Geri
Üst Alt