Kişisel Blog Nedir? Nasıl Olmalıdır?

Merhaba, tekrar hoş geldiniz!

Bilgi sahibi olanlarla ihtiyaç duyanları buluşturmak, farklı bakış açılarına sahip insanları bir araya getirerek birbirlerini daha iyi anlamalarını sağlamak ve herkesin bilgisini paylaşmasını sağlamak istiyoruz.

Tan

Kayitli Üye
Katılım
24 Ara 2018
Mesajlar
15
Tepkime puanı
0
Puanları
1
Yaş
1020
Web sitesi
webtiryaki.com
blog-nedir.jpg


Kişisel Blog Sitesi Nasıl Olmalıdır?
İnternetten para kazanma yollarından biri de kişisel blog sitesi açmak oluyor. İlk olarak şunu bilmek gerekiyor ki blog kelimesinin açılımı web’log yani web günlüğü gibi bir anlama gelmektedir. Bu yüzden açacağınız kişisel blog sitesinin, defter aracılığı ile tuttuğunuz günlüğün internet sitesine entegre edilmesidir. Kişisel blog sitesi açmak isteyen çoğu kişinin akıllarına şu soru geliyor: Kişisel blog sitesi nasıl olmalıdır? Blog sitemde neleri paylaşabilirim? Uzun araştırmalarımız doğrultusunda size bir yazı hazırladık. Sonuna kadar okuduğunuzda işin tüm detaylarını öğrenebileceksiniz.

Kişisel Blog Sitesi Açmak
Kişisel blog sitesi açmak, standart internet siteleri gibi size ilk veya 2. Ayında hemen binlerce lira kazandırmaz. Blog siteleri, en az ortalama 3 ay kadar erinmeden günlük içerik girerek hazırlanmalıdır. Bu sürede kişisel blog sitenizi sosyal medya hesaplarınız ile destekleyebilir, ilk aydan sonra farklı sitelere reklam verebilirsiniz. Bu işlem blog sitenizi hitlendirmeye, ziyaretçi kazanmanıza yardımcı olacaktır.

Kişisel blog sitesinde ne paylaşılır diye düşünüyor olabilirsiniz. Genel tabiri ile her şey paylaşılır fakat takdir edersiniz ki adsoyad/com/tr domaini olan bir blog sitesinde, iş fikirleri kategorisi pek hoş olmayabilir. Kişisel blog sitenizde, günlük yaşantınıza ve düşüncelerinize dair ne varsa paylaşabilirsiniz. Bunu şöyle anlatmak daha faydalı olur. Sinemaya gittiniz, izlediğiniz filmi hemen akşamında “…… filmi hakkında düşüncelerim” başlığı ile paylaşabilirsiniz. Yeni bir telefon, bilgisayar yahut elektronik eşya aldınız. Bunu da keza film hakkındaki düşünceleriniz gibi yorumlayabilirsiniz. Veya tüm bunlara ek olarak bir arkadaşınız, ailenizden biri veya bir tanıdığınız yeni bir işe girişti, bu işin detayları hakkında da bir paylaşım yapabilirsiniz. Kişisel blog sitenizde, sizin yaşantınızda olan her şeyi paylaşabilirsiniz. Bu paylaşımları yaparken kendi dilinizden bir anlatım seçmelisiniz.

Kişisel blogda olmazsa olmazlar nelerdir?

Hakkımda sayfası
Blogunuzu açar açmaz “Hakkımda” sayfası oluşturun ve belirleyeceğiniz sürede o sayfayı bitirmeyi planlayın. Hakkımda sayfası, kişisel bloglar için aşırı derecede önemlidir. Yine kendimden ve çevremden örnek vermem gerekirse girdiğim kişisel bloglarda ilk olarak yazarı tanımak isterim. Keza çevremdekiler de böyle yapmaktadır. Bu yüzden güzel bir dille, belki esprili; kendinizi anlatın. Bunu da görsellerle fotoğraflarla desteklemeyi unutmayın.

İletişim sayfası
Blogun ikinci olmazsa olmazı ise iletişim sayfasıdır. Size olası fırsatları sunabilecek/aracılık yapabilecek bu sayfa okuyucuların/müşterilerin sizinle hızlı iletişim geçmesine yardımcı olacaktır. WordPress için iletişim sayfası açmayı 3. parti bir uygulama/eklenti ile yapabilirsiniz. Blogspot’da ise bunu widget olarak vermektedir.

Logo Tasarımı
Dışarıdan bakıldığında kişisel blog teması için logo tasarımı pek önemli durmasa da aslında oldukça önem arz eder. Logo tasarımında en çok talep gören bir fotoğrafınızın karikatürize edilerek sitenize uyarlanması oluyor. Bu tarz işlere göz atmak için çeşitli webmaster forumlarını ziyaret edebilir, instagram üzerinden logo tasarımı yapan kişiler ile irtibata geçebilirsiniz.

Kişisel Blog Sitesinden Para Kazanmak
Kişisel blog sitesi açarak para kazanmak konusu biraz zaman alabilir. En az 2 – 3 ay sitenizin oturmasını ve Google’da tüm yazılarınızın index almasını beklemelisiniz. Bizim düşüncemiz, günlük ortalama 50 – 100 tekil ziyaretçi sayısına eriştikten sonra Google AdSense başvuru yapmanız olacaktır. İçeriklerinizin tamamı özgün olacağından ve bu sürede günlük 2 – 3 içerik gireceğinizden dolayı AdSense başvurunuz yüksek ihtimal ile onay alacaktır.

Google AdSense hakkında detaylı bilgi edinmek için Google Adsense buradaki konulara göz alabilirsiniz. AdSense üzerinden zaten belirli bir geliriniz olacaktır. Günlük tekil ziyaretçi sayınız +200 seviyelerine çıktığında kişisel blog sitenize tanıtım yazıları ve linkler alabilirsiniz. Kişisel blog sitesinden para kazanma konusunun asıl özü şudur. Ne kadar özgün içerik ve günlük tekil ziyaretçi, o kadar para demektir. Siz parasal kısmı ikinci planda tutarak daha çok hobi olarak bu işe başlarsanız, severek yaptığınız takdirde başarılar ve paralar sizi bulacaktır.
 

Geri
Üst Alt