Web sitesi hızını artırmak için ipuçları

Merhaba, tekrar hoş geldiniz!

Bilgi sahibi olanlarla ihtiyaç duyanları buluşturmak, farklı bakış açılarına sahip insanları bir araya getirerek birbirlerini daha iyi anlamalarını sağlamak ve herkesin bilgisini paylaşmasını sağlamak istiyoruz.

Page-Speed.pngWeb sitesi hızını artırmak, düzenli izleme ve optimizasyon gerektiren devam eden bir süreçtir.
Bu ipuçlarını izleyerek ve web sitenizi düzenli olarak test ederek, web sitenizin hızlı, güvenilir ve mükemmel bir kullanıcı deneyimi sağladığından emin olabilirsiniz.
Web sitesi hızının kullanıcı deneyimi, SEO ve dönüşüm oranları üzerinde büyük etkisi vardır. Web sitesi performansını iyileştirmek, bir web sitesine trafik çekmek ve site ziyaretçilerini meşgul etmek için çok önemlidir.
Burada geliştiricilerin bir web sitesini daha hızlı hale getirmek için atabilecekleri adımları gözden geçiriyoruz
  • Web sitesi performansını test edin:
Web sitesi hız testleri, bir web sitesinin nasıl performans gösterdiğini değerlendirir. Bir web sitesini düzenli olarak test etmek, geliştiricilerin performans düşüşlerini veya iyileştirmeleri izlemesine yardımcı olabilir.
Bir hız testi, geliştiricilerin web sitesi performansını yavaşlatan alanların bir kısmını veya tamamını ve iyileştirme alanlarının nerede olduğunu belirlemesine de yardımcı olmalıdır. Performansı ölçmek için birçoğu ücretsiz olan çok sayıda yüksek kaliteli site hız testi vardır. WebPageTest.org (Cloudflare ile ortaktır) birkaç ücretsiz teste sahiptir ve bir sayfanın tek tek öğelerinin ne kadar hızlı yüklendiğine dair ayrıntılı dökümler üretir. WebPageTest.org, geliştiricilerin web sitelerini farklı cihazlar ve ağ bağlantı hızları için test etmelerine de olanak tanır. Google ayrıca ayrıntılı performans testleri için Sayfa Hızı Analizleri sunar. Google Chrome DevTools, geliştiricilerin sitelerinin performansını değerlendirmelerine de yardımcı olabilir; Ağ sekmesi tüm HTTP isteklerini, istenen varlıkların ne kadar büyük olduğunu ve isteklerin yerine getirilmesinin ne kadar sürdüğünü gösterir.
  • Bir CDN (içerik dağıtım ağı) kullanın:
CDN'ler, içeriği dünyanın çeşitli yerlerinde önbelleğe alarak web sitelerinin hızını artırır.
CDN önbelleğe alma sunucuları genellikle son kullanıcılara ana bilgisayardan veya kaynak sunucudan daha yakın yerleştirilir. İçerik talepleri, kullanıcıdan binlerce kilometre uzakta olabilen ve birden fazla otonom ağda yer alan barındırma sunucusu yerine bir CDN sunucusuna gider. Bir CDN kullanmak, sayfa yükleme sürelerinde büyük bir azalmaya neden olabilir.
  • Görüntüleri optimize edin:
Görüntüler, İnternet trafiğinin büyük bir yüzdesini oluşturur ve genellikle bir web sitesine yüklenmeleri en uzun zaman alır, çünkü görüntü dosyaları HTML ve CSS dosyalarından daha büyük olma eğilimindedir.
Şans eseri, görüntü yükleme süresi, görüntü optimizasyonu yoluyla azaltılabilir. Görüntüleri optimize etmek genellikle çözünürlüğü düşürmeyi, dosyaları sıkıştırmayı ve boyutlarını küçültmeyi içerir ve birçok görüntü iyileştirici ve görüntü sıkıştırıcı çevrimiçi olarak ücretsiz olarak mevcuttur.
  • CSS ve JavaScript dosyalarını küçültün:
Kodu küçültmek, kod yorumları, boşluk ve gereksiz noktalı virgüller dahil olmak üzere bir bilgisayarın kodu anlamak ve yürütmek için ihtiyaç duymadığı her şeyi kaldırmak anlamına gelir.
Bu, CSS ve JavaScript dosyalarını biraz daha küçük hale getirerek tarayıcıda daha hızlı yüklenmelerini ve daha az bant genişliği kullanmalarını sağlar. Kendi başına küçültme, yalnızca minimum hız iyileştirmeleriyle sonuçlanacaktır. Ancak, bu diğer ipuçlarıyla birlikte uygulandığında, daha iyi web sitesi performansıyla sonuçlanacaktır.
  • Mümkünse HTTP isteklerinin sayısını azaltın:
Çoğu web sayfası, tarayıcıların sayfadaki resimler, komut dosyaları ve CSS dosyaları dahil olmak üzere çeşitli varlıklar için birden çok HTTP isteği yapmasını gerektirir. Aslında, birçok web sayfası bu isteklerden düzinelerce gerektirecektir.
Her istek, bir web sayfasının genel yükleme süresini artırabilen, kaynağı barındıran sunucuya gidiş geliş ile sonuçlanır.
Ek olarak, birkaç farklı sağlayıcıdan yüklenen kaynaklarla, ana bilgisayarlardan birinde meydana gelen bir sorun, web sayfasının hızlı bir şekilde yüklenme yeteneğini etkileyebilir veya tamamen etkileyebilir. Bu olası sorunlar nedeniyle, her sayfanın yüklenmesi gereken toplam varlık sayısı minimumda tutulmalıdır. Ayrıca, bir hız testi, hangi HTTP isteklerinin en çok zaman aldığını belirlemeye yardımcı olmalıdır. Örneğin, resimler bir sayfanın yavaş yüklenmesine neden oluyorsa, geliştiriciler daha hızlı bir resim barındırma çözümü (CDN gibi) arayabilirler.
  • Tarayıcı HTTP önbelleğini kullan:
Tarayıcı önbelleği, tarayıcıların statik dosyaların kopyalarını kaydettiği geçici bir depolama konumudur, böylece aynı içeriği tekrar tekrar istemek yerine son ziyaret edilen web sayfalarını çok daha hızlı yükleyebilirler.
Geliştiriciler, sunucunun HTTP yanıtlarına başlıklar ekleyerek tarayıcılara öğeleri önbelleğe alma talimatı verebilir. Tarayıcı, sunucuya ek istekte bulunmadan önbelleğe alınmış dosyalara hizmet verebildiğinden, bu, önemli hız iyileştirmeleriyle sonuçlanabilir.
  • Yavaş yüklemeyi kullanın:
Tembel yükleme, bir web sayfasındaki resimler veya videolar gibi belirli öğelerin yüklenmesinin, kullanıcı sayfayı aşağı kaydırana kadar ertelendiği bir tekniktir.
Bu, başlangıçta yüklenmesi gereken öğelerin sayısını azalttığından, bir web sayfasının ilk yükleme süresini büyük ölçüde artırabilir.
  • Bir İçerik Yönetim Sistemi kullanın:
WordPress, Joomla ve Drupal gibi içerik yönetim sistemleri, son derece özelleştirilebilir ve genişletilebilir olacak şekilde tasarlanmıştır, ancak aynı zamanda web sitenize çok fazla gereksiz ağırlık eklerler.
Bu, sitenizi yavaşlatabilir ve optimize edilmesini zorlaştırabilir. Web sitenizin hızını optimize etmek istiyorsanız, özellikle hız ve performans için tasarlanmış hafif bir İçerik Yönetim Sistemi kullanmayı düşünebilirsiniz.
  • Kodunuzu optimize edin:
Kodunuzu optimize etmek, tarayıcının kodu işlemesi ve sayfayı oluşturması için geçen süreyi azaltarak web sitenizi hızlandırmaya yardımcı olabilir. Kodunuzu optimize etmenin bazı yolları, bir kod sıkıştırıcı ve küçültücü kullanmayı, darboğazları ve yavaş alanları belirlemek için bir kod profili oluşturucu kullanmayı ve kodunuzun verimliliğini artırmak için bir kod iyileştirici kullanmayı içerir.
  • Web sitenizi güncel tutun:
Web sitenizi güncel tutmak hem güvenlik hem de performans açısından önemlidir. İçerik Yönetim Sisteminizin en son sürümünü ve yüklediğiniz tüm eklentileri kullandığınızdan emin olun. Ek olarak, web sunucunuz, PHP ve veritabanı yazılımınız dahil olmak üzere sunucu yazılımınızı güncel tutun.
 
harika bilgiler, ayrıca genel olarak internette çok fazla, youtube çok iyi yardımcı olabilir.
 
  • Like
Tepkiler: ali
Geri
Üst Alt