Sosyal Medya Fırsatları

Merhaba, tekrar hoş geldiniz!

Bilgi sahibi olanlarla ihtiyaç duyanları buluşturmak, farklı bakış açılarına sahip insanları bir araya getirerek birbirlerini daha iyi anlamalarını sağlamak ve herkesin bilgisini paylaşmasını sağlamak istiyoruz.

Tan

Kayitli Üye
Katılım
24 Ara 2018
Mesajlar
15
Tepkime puanı
0
Puanları
1
Yaş
1020
Web sitesi
webtiryaki.com
sosyal-medya.jpg

İçinde bulunduğumuz zamanda toplumsal medya kullanımı oldukça önemli. Gerek kişisel yaşantımızda gerekse kurumsal anlamda herkes ve her şirket yada marka sosyal medyayı aktif bir halde kullanıyor. Elinde yada evinde akıllı telefonu, bilgisayarı veya tableti olan hepimiz sosyal medyayı devamlı olarak kullanıyor.

Hayatımızın Bir Parçası
toplumsal medya yaşamımıza tam anlamıyla 2004 yılında Facebook’un kurulmasıyla girip süratlica yerini aldı. Artık toplumsal medya her yerde. We Are Social verilerine göre insanoğlu günde ortalama 7 saatini internette geçiriyor. Ve yine insanoğlu günde ortalama süreının 2 saat 48 dakikasını sosyal medya da geçiriyor. Sosyal medya son yıllarda hızla büyüyen bir platform.



Kabul edelim ki toplumsal medya yaşamımızın vazgeçilmezlerinden biri. Hayatımızda gerçekleşen mutluluklarımızı, hüzünlerimizi ve tepkilerimizi sosyal medya yardımıyla dile getiriyoruz. Artık insanoğlu sosyal medya da yalnız marka satışı için değil kişisel bloglar açarak kendi paylaşımlarından da para kazanmaya başladı.

Toplumsal Medyanın Avantajları
sosyal medya oldukça fert ve kuruluş tarafınca aktif olarak kullanılıyor. Bir firma markasını tanıtmak, daha çok kişiye ulaşmak ve hedef kitlesini hep canlı tutmak için toplumsal medyayı kullanır. Toplumsal medya hedef kitleyle daha rahat bir iletişim olanağı sağladığı benzer biçimde bir de bütçe açısından şirket için daha çok avantaj sağlıyor.

İnsanlar artık sosyal medyada yaşını, eğitim durumunu, hobilerini hatta konumunu bile paylaşır oldu. Doğal olarak bu durum firmalar için hedef kitlelerine ulaşımı geleneksek medyaya nazaran daha basit ve daha düşük maliyete mal oluyor. Sonuçta geleneksel yolların maliyeti yüksek. Ne yazık ki geleneksel medyaya sosyal medya darbesi gelmiş durumda. Toplumsal medya da eğitim şartı yok. Hepimiz bir toplumsal medya hesabını ücretsiz açarak gösterim ve paylaşım yapabiliyor. Hatta çoğu fert kendi küçük markasını tanıtıp büyütüyor veya fenomen oluyor.

Geleneksek Medya Ve sosyal Medya
En önemli toplumsal medya ve geleneksel medya arasındaki fark sürekli güncelleniyor olması. Örneğin geleneksel medyada bir yazı veya reklam yayımlandı. Sadece bunu yanlış olduğu fark edildi. Bunun düzeltilmesi derhal gerçekleşmiyor maalesef. Fakat toplumsal medyada oluşan bu şekilde bir mesele çabucak düzeltilebiliyor. Ek olarak dünya da olan haberleri anında öğrenmek mümkün. Firmalar ve markalar toplumsal medya sayesinde düzenledikleri kampanya ve tanıtımlarla mevcut yada potansiyel müşterileriyle sürekli etkileşim içinde olabiliyor.

Sosyal medya şirket ve müşterilere tam zamanlı etkileşim olanağı sağlamak şeklinde büyük bir fırsat sunuyor. Firmalar ve markalar toplumsal medyada müşterileri veya potansiyel müşterileri tarafından inceleniyor, takip ediliyor ve çekinmeden eleştirilebiliyor. Müşteriler sevdikleri markalara sosyal medya üzerinden daha rahat ulaşıp öteki müşterilerin yorumlarından etkilenip düşünce sahibi olabiliyor.


Büyük Kolaylık
toplumsal medya hakikaten faydalı mı? İçinde bulunmuş olduğumuz zamanda internette var olmak çok önemli sadece sosyal medyada var olmak firmalar ve markalar için çok daha önemli hale geldi. Artık toplumsal medya da olmayan firma veya marka kalmadı diyebiliriz. Öyle ki potansiyel bir alan kişi bir ürün alacaksa bunu önce toplumsal medya da araştırıp diğer müşterilerin pozitif yönde yada negatif yorumlarını dikkate alabiliyor.

Sosyal medya müşterilerle sürekli bildirişim halinde olabilmek için çok faydalı ve artık içinde bulunduğumuz zamandan dolayı çok lüzumlu bir etkileşim aracı oldu. Toplumsal medya üzerinden gündemi takip eden insan sayısı çok ciddi oranda arttı ve her geçen gün artmaya da devam ediyor. Toplumsal medya artık ustalaşmış bir meslek oldu.

2000 yılı ve ondan sonra doğan nesil toplumsal medyayı hayatlarının her anında aktif bir halde kullanıyor. Yaşamımızda öyle bir yer aldı ki televizyonda yayımlanan reklamlar veya siyasal propagandalarda hep toplumsal medyayı kullanılıyor. Firmalar yada markalar artık çalışma ekiplerine bir de sosyal medya uzmanı arıyor. Toplumsal medya uzmanlığı geleceğin hatta şu an içinde bulunduğumuz vakitın bile en parlak mesleklerinden birisi.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Geri
Üst Alt