Linux VPS'e aaPanel Kurulumuna İlişkin Basit Kılavuz?

• Thread Author
aaPanel-home.webp

Linux VPS'e aaPanel Kurulumu için Basit Kılavuz​

aaPanel, basit ve kullanıcı dostu bir kontrol panelidir ve Linux tabanlı sunucularda web sitelerinizi ve hizmetlerinizi kolayca yönetmenizi sağlar. İşte aaPanel'i bir Linux VPS'e kurmak için adım adım bir kılavuz:

Gereksinimler​

• Desteklenen dağıtımlar: CentOS, Debian, Ubuntu
  • root veya sudo yetkilerine sahip bir kullanıcı

Adım 1: Sunucunuza Bağlanın​

Öncelikle SSH üzerinden sunucunuza bağlanın. Aşağıdaki komutu kullanarak SSH bağlantısı sağlayabilirsiniz:

Bash:
ssh root@SUNUCU_IP_ADRESI

SUNUCU_IP_ADRESI yerine VPS'nizin IP adresini yazın.

Adım 2: Sistemi Güncelleyin​

Sisteminizin güncel olduğundan emin olun:

Bash:
# Ubuntu/Debian için
apt update && apt upgrade -y

# CentOS için
yum update -y

Adım 3: aaPanel Kurulum Komutunu Çalıştırın​

aaPanel'in kurulum betiğini çalıştırmak için aşağıdaki komutlardan birini kullanın:

• CentOS için:
Bash:
yum install -y wget && wget -O install.sh http://www.aapanel.com/script/install_6.0_en.sh && bash install.sh

Ubuntu/Debian için:

Bash:
apt install -y wget && wget -O install.sh http://www.aapanel.com/script/install-ubuntu_6.0_en.sh && bash install.sh

Adım 4: Kurulumu Tamamlayın​

Kurulum tamamlandıktan sonra ekranda yönetim paneline erişmek için bir URL, kullanıcı adı ve şifre verilecektir. Bu bilgileri not edin.

Adım 5: aaPanel'e Erişin​

Tarayıcınızı açın ve verilen URL'yi ziyaret edin. aaPanel kontrol paneline kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yapabilirsiniz.

Adım 6: aaPanel Yapılandırması​

Giriş yaptıktan sonra, aaPanel size önerilen yazılımları (örn. web sunucusu, veritabanı, PHP) yüklemenizi önerecektir. İhtiyaçlarınıza göre seçim yaparak kurulumu tamamlayın.

Ek İpuçları​

• Güvenlik için, aaPanel kurulumunu tamamladıktan sonra varsayılan portları değiştirin ve güvenlik duvarı ayarlarınızı yapılandırın.
  • Sunucunuzu düzenli olarak yedekleyin.

Bu adımlarla birlikte aaPanel kurulumunu başarıyla tamamlayabilirsiniz. Herhangi bir sorunla karşılaşırsanız, aaPanel'in resmi belgelerine başvurabilirsiniz.

Yasal Uyarı

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren webtiryakin.com 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Hukuka ve mevzuata aykırı olduğunu düşündüğünüz içeriği BURADAN bildirebilirsiniz. Kısa sürede dönüş yapmaya çalışacağız.
Back
Top Bottom