Google Plus kapatılıyor! Son uyarı

Started by orhan, Feb 01, 2019, 05:04 pm

Previous topic - Next topic

orhan

Aralık 2018'de, kullanım oranının düşük olması ve tüketicilerin beklentilerini karşılayan başarılı bir ürün sunma noktasında karşılaştığımız zorluklar nedeniyle Nisan 2019'da Google+'nın tüketicilere yönelik sürümünü kullanıma kapatacağımıza dair aldığımız kararı sizlere duyurmuştuk. Google+'nın bir parçası olduğunuz için size teşekkür etmek, fotoğraflarınızı ve diğer içeriğinizi indirmek için atmanız gereken adımları sizlerle paylaşmak istiyoruz.

2 Nisan'da Google+ hesabınız ve oluşturduğunuz tüm Google+ sayfaları kullanıma kapatılacak ve ilgili içerikler tüketici Google+ hesaplarından silinmeye başlayacak. Google+ Albüm Arşivinizdeki fotoğraflar ve videoların yanı sıra Google+ sayfalarınız da silinecek. Nisan ayından önce yapmak kaydıyla, içeriğinizi indirip kaydedebilirsiniz. Google Fotoğraflar'da yedeklenen fotoğraf ve videolarınızın silinmeyeceğini hatırlatmak isteriz.

Tüketici Google+ hesaplarından, Google+ Sayfalarından ve Albüm Arşivi'nden içerik silme işlemi birkaç ay sürecek. Dolayısıyla, bu süre boyunca bazı içerikler kalabilir. Örneğin, kullanıcılar kendi Google+ hesaplarının bazı kısımlarını etkinlik günlüğü aracılığıyla görmeye devam edebilir ve G Suite kullanıcıları, Google+ tüketici sürümü silinene kadar bazı tüketici Google+ hesabı içeriklerini görebilir.

4 Şubat'tan itibaren artık yeni Google+ profilleri, sayfaları, toplulukları veya etkinlikleri oluşturamayacaksınız. Ürünün kullanımdan kaldırılmasıyla ilgili süreç hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek ve güncellemeleri öğrenmek için SSS sayfasına göz atın.

Bir Google+ Topluluğu sahibi veya moderatörüyseniz, Google+ Topluluğunuza ait verileri indirip kaydedebilirsiniz. Mart 2019 başından itibaren, herkese açık topluluklardaki her topluluk yayınında yazar, gövde metni ve fotoğraflar da dahil olmak üzere ek veriler indirilebilir durumda olacak. Daha fazla bilgi

Sitelerde ve uygulamalarda oturum açmak için Google+ ile Oturum Açma düğmesini kullanıyorsanız önümüzdeki haftalarda bu düğmeler artık çalışmayacak. Ancak, bazı durumlarda bu düğmelerin yerini Google ile Oturum Açma düğmesi alabilir. Google ile Oturum Açma düğmesi gördüğünüz her yerde yine Google Hesabınızla oturum açabileceksiniz. Daha fazla bilgi

Google+'yı kendi sitelerinizdeki veya başka sitelerdeki yorumlar için kullandıysanız bu özellik 4 Şubat'ta Blogger'dan, 7 Mart'ta da diğer sitelerden kaldırılacak. Tüm sitelerdeki Google+ yorumlarınızın tamamı 2 Nisan 2019'dan itibaren silinecek. Daha fazla bilgi

G Suite müşterisiyseniz G Suite hesabınızla kullandığınız Google+ etkin durumda kalacak. Daha ayrıntılı bilgi için G Suite yöneticinizle iletişime geçin. Yakında yeni bir görünüm ve yeni özellikler de göreceksiniz. Daha fazla bilgi

Bir geliştiriciyseniz ve Google+ API'lerini veya Google+ ile Oturum Açma sistemini kullanıyorsanız bu değişikliğin sizi nasıl etkileyeceğini öğrenmek için burayı tıklayın.

Google+ ekibi olarak, Google+'yı böyle özel bir yer haline getirdiğiniz için sizlere teşekkür ederiz. Google+'yı evleri gibi benimseyen yetenekli sanatçılardan, topluluk oluşturucularından ve fikir liderlerinden oluşan gruba minnettarız. Tutkunuz ve azminiz olmadan bunu başaramazdık.

Alinti:https://support.google.com/plus/answer/9195133?hl=tr

ismet

bana mesaj geldi benin kurunsal sitelerin var

replikacep

Sayın Google Kullanıcısı,

Bir yazılım güncellemesinden kaynaklanan ve 7 Kasım 2018 PT ile giderildiği tarih olan 13 Kasım 2018 PT arasında Google+ API'lerini (Uygulama Programlama Arayüzleri) etkileyen teknik bir sorun hakkında sizi bilgilendirmek istiyoruz. Bu teknik sorunun etkisinin, kullanıcıların profil bilgilerini döndüren Google+ API'leriyle sınırlı kaldığını ve amaçlanmayan iki potansiyel duruma neden olduğunu tespit ettik:

Bir uygulamaya ad, e-posta adresi ve meslek gibi profil bilgilerinizi görüntüleme izni verdiyseniz, uygulama yanlışlıkla uygulamaya verdiğiniz görüntüleme izninden daha fazla profil alanı için istekte bulunma ve bunları görüntüleme olanağına sahip oldu.

Profil bilgilerinizi paylaştığınız bir kişi, herkese açık profil alanlarınızı görüntülemesi için bir uygulamaya izin verdiyse, söz konusu uygulama, amaçlandığı şekilde herkese açık profil alanlarınız için istekte bulunma ve bu alanları görüntüleme imkanına sahip oldu. Ancak uygulama, kasıtsız olarak, söz konusuyla kişiyle paylaşmış olduğunuz tüm profil alanlarınız için de istekte bulunma ve bu alanları görüntüleme olanağını elde etti (bu kişiyle paylaştığınız ancak herkese açık olarak paylaşmadığınız profil alanları dahil).

Bu sorun profil alanlarıyla sınırlı kalmış ve geliştiricilere finansal veriler, ulusal kimlik numarası ve şifre gibi bilgilere veya dolandırıcılık ya da kimlik hırsızlığı için sıkça kullanılan benzer verilere erişim olanağı vermemiştir.

Sorun, otomatik test sistemimiz tarafından 13 Kasım 2018 PT tarihinde tespit edilmiş ve düzeltilmiştir. Söz konusu verilere istekleri dışında altı günlük bir süreyle erişimi olan uygulama geliştiricilerinin, bu durumun farkına vardığına veya erişimi kötüye kullandığına dair herhangi bir bulguya rastlanmamıştır.

Etkilenen alanlar ve ilgili uygulama adlarının (varsa) yer aldığı bir listeyi ekte bulabilirsiniz. Hesabınıza erişim izni verdiğiniz üçüncü taraf uygulamalarının listesini görmek istiyorsanız, güvenlik tercihlerinize giderek "Hesabınıza erişim olan üçüncü taraf uygulamalar" bölümüne göz atın.

Bu sorunun, 10 Aralık 2018 tarihli Google+ blog yayınımızdaele alındığını hatırlatmak isteriz.

Bu durumun yol açmış olabileceği olumsuzluklardan ötürü içtenlikle özür dileriz. Sorularınız varsa, bu formu kullanarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Saygılarımızla,

G Suite Ekibi