avatar_mmmusty

403 Forbidden hatası alıyorum

Started by mmmusty, Nov 08, 2020, 01:54 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Sitemin başına bir 403 Forbidden belası çöktü.

Dün akşam anasayfada veriyordu bu hatayı. Forum sistemini falan komple silip tekrar kurdum. Bu sefer yeni konu açacağım zaman bu hatayı alıyorum.

Bu derdin devası nedir araştırıyorum fakat çözemedim hayla.

Edit: public_html klasör izinlerini 755 dosya izinlerini 644 yaptım. Değişen bir şey olmadı.

Edit2: public_html ana kısmında .htacces dosyası yoktu. Bu sorun olur mu?

Edit3:Sorunu kod paylaşırken veriyor. Kod javascript formatında aslında ben size konuyu şöyle atayım.


[center][size=36pt][color=teal][b]MİLİSANİYE GÖSTERİCİ[/b][/color][/size][/center]

[b]Komut onay sayfasında varış zamanın hemen sonunda milisaniyeyi gösterir.[/b]

[center][b][size=24pt]Ekran Görüntüsü[/size][/b]

[img]https://i.imgyukle.com/2020/11/08/I4akin.png[/img][/center]


[code]// ==UserScript==
// @name         Milisaniye Gösterici
// @namespace    ReWH
// @version      v.1.0
// @description  Birlik gönderme onay ekranında varış süresinin yanına milisaniye ekler.
// @author       ReWH
// @include      https://**.klanlar.org*/*screen=place&try=confirm*
// ==/UserScript==

//geh geh geh
javascript:
function setMS() {
    var element = document.querySelector("#date_arrival .relative_time");
    var time = element.innerHTML.match(/\d+\:\d+\:\d+/);
    var date = new Date();
    var ms = (date.getMilliseconds()).toString();
    while (ms.length < 3) { ms = "0" + ms; };
    element.innerHTML = time + ":" + ms; }
(function main() { window.setInterval(setMS, 1); })();

[/code]

Merhabalar kullandığınız sürüm hangisidir birde PHP sürümünüz kaç.

403 hatası genelde host kaynaklı bir sorun
host güvenlik amacıyla bazı foksiyonları kapatmış olabilir örneğin mod_security gibi cpanelde security ayarlarını Kapatın Yada host cunuza söyleyin o kapatsın.

Quote from: cakal on Nov 08, 2020, 08:46 AMMerhabalar kullandığınız sürüm hangisidir birde PHP sürümünüz kaç.
php 5.5

Quote from: orhan on Nov 08, 2020, 12:20 PM403 hatası genelde host kaynaklı bir sorun
host güvenlik amacıyla bazı foksiyonları kapatmış olabilir örneğin mod_security gibi cpanelde security ayarlarını Kapatın Yada host cunuza söyleyin o kapatsın.


kodlardan şu 2 satır

var time = element.innerHTML.match(/\d+\:\d+\:\d+/);
 element.innerHTML = time + ":" + ms; }

sorun çıkarıyor.

hostuma yazdım dönüş bekliyorum

public_html klasörümde hiç .htacces dosyam yok. Hata bundan kaynaklı olabilir mi?

merhaba bunun kodlarla bir alakası yok olsa bur dada hataya yol acar Burayi okuyun php surumunuz PHP 7.2+. ve ustu olmalı.

Quote from: orhan on Nov 08, 2020, 01:12 PMmerhaba bunun kodlarla bir alakası yok olsa bur dada hataya yol acar Burayi okuyun php surumunuz PHP 7.2+. ve ustu olmalı.

Bende avatar yüklemede problem yaşıyordum, php sürümünü 7.2 ye çıkartarak sorunu çözmüş oldum. Teşekkür ederim hocam.

Nov 09, 2020, 11:24 PM #8 Last Edit: Nov 09, 2020, 11:37 PM by mmmusty
Quote from: orhan on Nov 08, 2020, 01:12 PMmerhaba bunun kodlarla bir alakası yok olsa bur dada hataya yol acar Burayi okuyun php surumunuz PHP 7.2+. ve ustu olmalı.

Hocam dediğiniz gibi sürümü 7.2 yaptım. Call to undefined function dl() hatası alıyordum. Php seçeneklerine baktığımda fileinfo seçeneğinde tik yoktu. Ona tik koyup current ettiğimde 7.2 de avatar sorunum kalmadı :)

Fakat yine kod ekleyemiyorum :/

Nov 10, 2020, 10:13 AM #9 Last Edit: Nov 10, 2020, 12:25 PM by orhan
Quote from: orhan on Nov 08, 2020, 12:20 PM403 hatası genelde host kaynaklı bir sorun
host güvenlik amacıyla bazı foksiyonları kapatmış olabilir örneğin mod_security gibi cpanelde security ayarlarını Kapatın Yada host cunuza söyleyin o kapatsın.
Merhaba daha önce de yazdım kod sorunu Security sorunu ile alakalı bu alıntıyı hosting firmanıza gönderin düzeltsinler smf bu sorunu 4 yıl önce çözdü.