avatar_mmmusty

403 Forbidden hatası alıyorum

Başlatan mmmusty, Kas 08, 2020, 01:54 ÖÖ

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

avatar_mmmusty
Sitemin başına bir 403 Forbidden belası çöktü.

Dün akşam anasayfada veriyordu bu hatayı. Forum sistemini falan komple silip tekrar kurdum. Bu sefer yeni konu açacağım zaman bu hatayı alıyorum.

Bu derdin devası nedir araştırıyorum fakat çözemedim hayla.

Edit: public_html klasör izinlerini 755 dosya izinlerini 644 yaptım. Değişen bir şey olmadı.

Edit2: public_html ana kısmında .htacces dosyası yoktu. Bu sorun olur mu?

Edit3:Sorunu kod paylaşırken veriyor. Kod javascript formatında aslında ben size konuyu şöyle atayım.


[center][size=36pt][color=teal][b]MİLİSANİYE GÖSTERİCİ[/b][/color][/size][/center]

[b]Komut onay sayfasında varış zamanın hemen sonunda milisaniyeyi gösterir.[/b]

[center][b][size=24pt]Ekran Görüntüsü[/size][/b]

[img]https://i.imgyukle.com/2020/11/08/I4akin.png[/img][/center]


[code]// ==UserScript==
// @name         Milisaniye Gösterici
// @namespace    ReWH
// @version      v.1.0
// @description  Birlik gönderme onay ekranında varış süresinin yanına milisaniye ekler.
// @author       ReWH
// @include      https://**.klanlar.org*/*screen=place&try=confirm*
// ==/UserScript==

//geh geh geh
javascript:
function setMS() {
    var element = document.querySelector("#date_arrival .relative_time");
    var time = element.innerHTML.match(/\d+\:\d+\:\d+/);
    var date = new Date();
    var ms = (date.getMilliseconds()).toString();
    while (ms.length < 3) { ms = "0" + ms; };
    element.innerHTML = time + ":" + ms; }
(function main() { window.setInterval(setMS, 1); })();

[/code]

avatar_cakal
Merhabalar kullandığınız sürüm hangisidir birde PHP sürümünüz kaç.

avatar_orhan
403 hatası genelde host kaynaklı bir sorun
host güvenlik amacıyla bazı foksiyonları kapatmış olabilir örneğin mod_security gibi cpanelde security ayarlarını Kapatın Yada host cunuza söyleyin o kapatsın.

avatar_mmmusty
Alıntı yapılan: cakal - Kas 08, 2020, 08:46 ÖÖMerhabalar kullandığınız sürüm hangisidir birde PHP sürümünüz kaç.
php 5.5

avatar_mmmusty
Alıntı yapılan: orhan - Kas 08, 2020, 12:20 ÖS403 hatası genelde host kaynaklı bir sorun
host güvenlik amacıyla bazı foksiyonları kapatmış olabilir örneğin mod_security gibi cpanelde security ayarlarını Kapatın Yada host cunuza söyleyin o kapatsın.


kodlardan şu 2 satır

var time = element.innerHTML.match(/\d+\:\d+\:\d+/);
 element.innerHTML = time + ":" + ms; }

sorun çıkarıyor.

hostuma yazdım dönüş bekliyorum

avatar_mmmusty
public_html klasörümde hiç .htacces dosyam yok. Hata bundan kaynaklı olabilir mi?

avatar_orhan
merhaba bunun kodlarla bir alakası yok olsa bur dada hataya yol acar Burayi okuyun php surumunuz PHP 7.2+. ve ustu olmalı.

avatar_KeReM @
Alıntı yapılan: orhan - Kas 08, 2020, 01:12 ÖSmerhaba bunun kodlarla bir alakası yok olsa bur dada hataya yol acar Burayi okuyun php surumunuz PHP 7.2+. ve ustu olmalı.

Bende avatar yüklemede problem yaşıyordum, php sürümünü 7.2 ye çıkartarak sorunu çözmüş oldum. Teşekkür ederim hocam.

avatar_mmmusty
Kas 09, 2020, 11:24 ÖS #8 Son düzenlenme: Kas 09, 2020, 11:37 ÖS mmmusty
Alıntı yapılan: orhan - Kas 08, 2020, 01:12 ÖSmerhaba bunun kodlarla bir alakası yok olsa bur dada hataya yol acar Burayi okuyun php surumunuz PHP 7.2+. ve ustu olmalı.

Hocam dediğiniz gibi sürümü 7.2 yaptım. Call to undefined function dl() hatası alıyordum. Php seçeneklerine baktığımda fileinfo seçeneğinde tik yoktu. Ona tik koyup current ettiğimde 7.2 de avatar sorunum kalmadı :)

Fakat yine kod ekleyemiyorum :/

avatar_orhan
Kas 10, 2020, 10:13 ÖÖ #9 Son düzenlenme: Kas 10, 2020, 12:25 ÖS orhan
Alıntı yapılan: orhan - Kas 08, 2020, 12:20 ÖS403 hatası genelde host kaynaklı bir sorun
host güvenlik amacıyla bazı foksiyonları kapatmış olabilir örneğin mod_security gibi cpanelde security ayarlarını Kapatın Yada host cunuza söyleyin o kapatsın.
Merhaba daha önce de yazdım kod sorunu Security sorunu ile alakalı bu alıntıyı hosting firmanıza gönderin düzeltsinler smf bu sorunu 4 yıl önce çözdü.