The theme is under construction, please let us know any bugs you see in the meantime.
The theme is under construction, please let us know any bugs you see in the meantime.

Webmaster Kime Denir? Webmaster Sitesi

cakal

Yönetici
Günümüzde birçok kişiden duyduğumuz webmaster nedir, ne değildir, nasıl olunur, hangi teknolojilerin bilinmesi gereklidir gibi soruları cevaplamaya çalıştık.

Webmaster kime denir ve Webmaster Sitesi ne demektir sizlere açıklayalım…Bir web yöneticisi, bir web sitesinin içeriğini ve organizasyonunu oluşturan ve yöneten, bilgisayar sunucusunu ve bir web sitesinin teknik programlama özelliklerini yöneten veya her ikisini de yapan kişidir.

Webmasterlar yazılım, grafik ve server yönetimi gibi departmanlarda görev alabilirler. Başka bir deyişle webmaster, bir web sitesinin içeriğini ve organizasyonunu oluşturan, yöneten, bir web sitesinin sunucusunu ve teknik programlama yönlerini yöneten veya her ikisini birden yöneten bir kişidir.

Şirketlerin büyüklüğüne göre webmaster ‘in üstlendiği görevler farklı olabilir. Daha küçük bir şirkette, bir webmaster tipik olarak web sitesi ile ilgili tüm teknolojilerin bakımını üstlenir. Daha büyük bir şirkette, bir web yöneticisi, HTML ile ilgili bilgi ve deneyime sahip birisi veya bazı programlama becerilerine sahip daha teknik birisi olma eğilimindedir. Teknik webmaster sunucuyu çalıştırır (örneğin, dosya sistemleri ile ilişkili oluşturma ve yetkilendirmeyi yönetir) ve web sitesi tarafından istenen programları yönetir.

Webmasterlar bir şirkete bağlı olarak çalışabildikleri gibi freealance olarak tabir edilen serbest bir şekilde de çalışabilirler.

Webservant nedir? Ne iş yapar?
Maddi kazanç elde etmeden gönüllü olarak bu işi yapan kişilere webservant denir.

Webmaster Nasıl Olunabilir?
Webmaster olmak için önce kendinize ait kişisel blog veya site açarak ilk adımı atabilirsiniz. Sitemizi takip ederek olan biten güncel olaylardan bilgi edinebilirsiniz.

Biliyorsunuz ki ülkemizde üniversite okumak zorunlu değil. Liseyi bitirdikten sonra bu alanda kenedinizi geliştirip çok güzel işler yapabilirsiniz. Ancak büyük şirketlere gireceğiniz zaman sizden üniversite diploması sorulabilir. Bu yüzden bilgisayar bilimleri alanından üniversite okumanın da faydası olacaktır.

Pek çok webmaster işi kendi kendine öğrenir. İnternet üzerinde bu konuda çok kaynak olduğundan bu işi öğrenmek çok da zor değildir. Bir webmaster için HTML ve CSS olmazsa olmazlardandır. Bu yüzden öncelikle bu teknolojileri bilmenin faydası var.

HTML + CSS ile temeli attıktan sonra bunun yanında PHP, JavaScript gibi dilleri öğrenebilir, bunun yanında PhotoShop, Dreamweaver gibi programları da öğrenebilirsiniz.

Bahsettiklerimiz dışında bir de içerik yönetim sistemleri mevcuttur. İçerik yönetimi, web sitesi içeriğini, verileri ve bilgileri oluşturmak, düzenlemek, arşivlemek, yayınlamak, ortak çalışmak, raporlamak, dağıtmak anlamına gelir. İçerik yönetim sistemleri bir web sitesinin dinamik olmasını sağlar. Bu yüzden blog sitelerinde genelde WordPress, Joomla gibi CMS sistemleri kullanılır. Özellikle WordPress Dünya çapında oldukça fazla kullanılmaktadır. Bu yüzden WordPress’i denemenizi tavsiye ederim.

Bu makalede Webmaster nedir ve kime denir, hangi durumlarda nasıl çalışır, webmaster olmaya nasıl başlanır gibi soruları yanıtlamaya çalıştık. Bu konu hakkında düşüncelerinizi yorum yaparak bizlerle paylaşabilirsiniz.
 

Notice

According to Article 8 of Law No. 5651 and Article 125 of the Turkish Republic Law, all our members are responsible for their posts. Content that you think is against the law and legislation FROM HERE You can report. I will try to get back to you as soon as possible.
Geri
Üst